Rikslägret dag 1


Hallå alla föräldrar ute i stugorna!

Genom detta blogginlägg kommer årets första rapport från rikslägret i Sälen. Idag är det en av ledarna, Daniel, som huserar bakom tangenterna men under veckan kommer (förhoppningsvis) våra deltagare från Attunda skriva varje eftermiddag/kväll.

 

Dagen har mest bestått av att vänta. Vänta i bussen, vänta på middag och vänta på invigningen. Men vi har tagit oss igenom det med.

 

Dagen inleddes 10:00 på Rotebro station, där alla var i god tid och bussen begav sig mot dalarna. Lunchstopp vid Dalahästen utanför Avesta innan vidare färd mot slutdestination Sälen. Jag hade förhoppning om att det ljudnivån skulle sänkas något sista timmarna av resan, men se där hade jag fel. Nya moderna bussar innehar nämligen eluttag, vilket gjorde att ungdomarnas mobiler kunde låta högt och tydligt hela resan upp. Det har sin nackdelar, det här med modernisering också…

 

Väl uppe var det inkvartering i stugorna innan middag på Experium. Middagen var av god kvalité, så om ni föräldrar där hemma är oroliga för att barnen inte ska få ordentligt att äta så kan ni nu sluta oroa er. Boeuf bourguignon med potatis stod på menyn idag. Dryck, salladsbuffé, bröd och kaffe fanns också att tillgå. Efter middagen var det invigning, en kort och enkel sådan. Ungdomarna fick även träffa sina lagmedlemmar inför torsdagens äventyrsdag och genomförde en första övning tillsammans. Efter det var det ledarmöte för oss (ingen fika!) och sedan information innan det var tid för umgänge och sömn i stugan.

 

815Ö checkar ut, kväll 1 i Sälen!

 

Rikslägret har även de en egen blogg, som finnes på länk nedan. Förmodligen kommer även förbundets sociala medier uppdatera under veckan, dessa finnes lättast genom valfri sökmotor.

Rikslägrets blogg

Annonser

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s