Attundatåget rullar vidare.


I brist på måsenstafett och andra tävlingar på grund av snöläget genomförde stora delar av klubbens juniorer och seniorer denna helg ett spontant träningsläger på hemma plan. Fokus var vårens SM-distanser: Natt, Ultralång och sprint. 

Trots kort varsel var det riktigt roligt att nu i efterhand konstatera att inte mindre än tolv löpare dög upp på minst ett pass! 

I fredagskväll startade lägret på klurigaste sätt. Mörkt, kallt och med en brunbildskarta, inte avskräckande nog för det gäng som dök upp. 

På lördagsförmiddagen var det dags för det fysiskt mest utmanande passet: Ultralång i den snödränkta och kuperade Törnskogen. Gafflade banor och högt tempo där fokus var att komma först i mål, ingen sällskapstur med andra ord. Herrbanan mätte exempelvis ca 17 km med en vinnartid på över 2 h 10 minuter, men nu är vi verkligen redo inför Ultra-SM om tre veckor! 

 

 

På lördagskvällen var det dags för dagens andra pass, en ordentligt utmanande nattbana på knappa 8 km. Klurigt, jobbigt men väldigt nyttigt! 

Den sista träningen genomfördes på söndagsförmiddagen med sprintintervaller i Rissne. Kluriga, tuffa och hetsiga banor bjöds det på när hela åtta Attundalöpare dundrade fram förbi häpna vanliga söndagströtta Rissnebor. 

Som en av arrangörerna (tillsammans med Daniel Roos) var det riktigt kul att se så många dök upp under helgen, framför allt alla utbölingar som studerar på annan ort. Extra kul är det när det märks att alla löpare har tränat bra under vinter och verkar pigga i benen nu när säsongen bara är några veckor bort. 

Närmast väntar nu på torsdag avfärd för några dagars träningsläger i Göteborg inför årets SM-tävlingar, då blir vi ännu fler! 

Och då tänker ni, träningsläger två helger i rad, nu skojar ni väl? Nej det gör vi inte, vi ska bli bra. Vi ska bli farliga. Vi ska vara närmare toppen på de stora stafetterna för varje år som går. Attundatåget rullar vidare. 

Annonser

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  • Mest klickade

    • Inget
  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Gör sällskap med 7 andra följare

  • Blog Stats

    • 25 482 träffar
  • Kontakt