Klubbens diva


Bättre sent än aldrig. Oskar fick sitt straffinlägg för utebliven blogg på Rikslägret tidigare i somras, nu är det Mathias tur. Klubbens diva. Han har nämligen alltid haft en attityd där han ska framhävda sig lite bättre än alla andra i klubben. Jag ska förklara på vilket sätt: 
I stort sett alla i Attunda är bosatta i Sollentuna. Men terrängen här duger inte för vår kära Mathias, så det är klart att han ska bo i Runby där han har hela Runsabladet utanför porten. 
För några år sedan insåg också Mathias att det inte riktigt gick ihop att vara klubbens diva och samtidigt inte vara bäst i klubben. Så han smidde en plan för att bli bäst och satte igång att börja träna riktigt bra, och samtidigt kuppa ur Erik Pettersson från klubben. Vips var Mathias bäst i klubben om man ska tro Sverigelistan. 
Dessutom ska Mathias ha sånt förbannat lätt löpsteg. Han ser liksom aldrig trött ut på upploppet, alltid rak i ryggen och hakan lite lätt uppåt som att visa alla andra “jag är lite bättre än er, jag blir aldrig trött, jag kan springa så här hur länge jag vill. Och förresten: Det här är mitt saktaste”. 

Därför tycker jag att epitetet Divan passar bra in på Mathias. Men förr eller senare slår sånt här storhetsvansinne tillbaka, så även för Mathias. 
Runsaskogen är numera ett enda stort hygge. På Järvafältet och i Törnskogen finns det inga hyggen över huvud taget. Vem har bäst terräng nu då, Mathias? 
Och efter något år då Mathias varit i topp på Attundas ranking, kände vi andra att det fick vara nog och lockade över Lars Håkan Sandvik. Denna veteran, mer än dubbel så gammal som Mathias, har nu tagit över tronen som klubbens bäst rankade. Hur gick det för din plan att vara bäst i klubben nu då, Mathias? 

Rykten gör sig också gällande att Mathias försöker förhandla sig till ett mycket lukrativt kontrakt med klubben, där bland annat hus med sjötomt i Edsviken ingår. Men så länge han fortsätter att springa som en gud (eller ja, diva) på stafetterna och levererar stabila individuella resultat kan jag väl tycka att han är värd det, klubbens diva. 

Hoppas alla inser att detta inlägg är skrivet av ren kärlek, och förresten, Mathias: Vi ses i Linköping i höst! 

Annonser

1 kommentar

 1. Haha! Klockrent Love!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 • Mest klickade

  • Inget
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Gör sällskap med 7 andra följare

 • Blog Stats

  • 25 482 träffar
 • Kontakt