Smålandskavlen 2011


Då var smålandskavlen avgjord. Attunda ställde upp med tre lag:

I H16 sprang Daniel natt-sträckan och gjorde det bra. Inför dagens jaktststart låg laget ca 6 min efter det segrande kombinationslaget Fossum-Ås-Umb. Johannes växlade in på 7e plats efter 2a str. På 3e hade vi 3 löpare: Alexander, Karl och Anton. Alexander var först in på 7e plats. Efter det gjorde Erik ett bra lopp och sprang in laget på en fin 3e plats. Grattis grabbar.

I H21 ställde vi upp med ett HD21 lag. 🙂 Linnèa Daniels tog Henrik Hammas sträcka, då han var sjuk. Oskar och Mathias gjorde två jämna lopp på natten, ca minuten skiljde löparna åt. Efter natten gick Linnèa ut som 46a på den 7 km långa H21 banan, Linnèa gick bra och var imål på 68 min. Efter det gick Martin ut, efter 11 km och 74 min växlade Martin ut Anders på den 13 km långa sista sträckan. Anders plockade några platser och förde in laget på en 68 plats efter 87 min i skogen.

Det öppna laget sprangs av Oskar, Mathias och Erik D. Efter 2 sträckor ledde laget men tappade lite på sista sträckan.

Terrängen som erbjöds var minst sagt varierande. Bitvis platt, snabblöpt tallhed med många stigar. Bitvis tuff kupering och ändlösa, ogenomträngliga grönområden.

Den 14-manna grupp Attunda skickade tackar för oss. För mig är tävlings-säsongen slut, nu börjar den härliga vinter-träningen!

//Anders

Annonser

13 kommentarer

 1. Bra jobbat alla 14! Naturligtvis kul med pallplatsen i H16 men Oskar och Mathias dubbelarbete är värt en guldstjärna och likaså hr UK´s omstartssträcka.
  Ang vinterträning så kan jag hinta om att om en månad nästan precis så kommer vi som vill att få springa riktigt lååååångt på en legendarisk OL-karta som alldeles nyligen använts i KM-sammanhang och även ligger nästgårds för just hr UK.
  Don´t you dare miss it !

  • låter lovande.

   dock var det ingen omstart för mig, jag fick slita själv hela vägen… 🙂

  • Är det dubbelarbetet i den öppna stafetten du pratar om? 🙂

 2. Linnéa måste vara nöjd med sitt lopp eller? Hon måste gjort ett av säsongens bättre lopp.

  • Jo jag är nöjd 🙂 Det var kul, men jobbigt.

 3. Aha, ser ut som omstart i resultatlistan. Kolla!

 4. Naturligtvis gjorde Linnea och Martin fina sträckor också, och visst Linnea ska ha ett extra ++++ att med kort varsel hoppa in på en herrsträcka (f-n, jag märker att jag har gjort för dålig research : (

  Sen tycker jag hennes far får inte någon gulstjärna men kanske en annan uppmuntran vid lämpligt tillfälle, att först agera superadmin på Nordcupen och sedan kasta sig i bilen och åka ner till gympagolvet i Snålland – det är bra jobbat det!

  • Både Nordcupen och Smålandskaveln är värd lite extra så det var inga problem att vara engagerad på både. Däremot var min insats på den Öppna klassen allt annat än bra. Detta hade även mina lag-”kamrater” även insett. Deras första välkomsthälsning var ”tur att du inte sprang i H21 laget med så här dålig kilometertid”. Men sådana vänner behöver man inga fiender 🙂

   • Så sa vi inte alls! Vi sa att det var tur att Linnéa sprang i H21-laget, för hon hade bättre km-tid.

 5. anledningen till allt strul (med resultat osv) är att en viss O. Daniels sprang med fel bricka i den öppna stafetten, och därmed höll på att diska även H21-laget… 😦

  men arrangörerna var vänliga och skulle fixa listan åt oss imorgon. Vi kom 64a eller liknande, sträcktiderna kunde de dock inte göra ngt åt.

  //AF

  • Ja tydligen krävs det ledarskap även om det handlar om seniorer : )

 6. Anders var nog lite trött när han skrev ovanstående. Alexander, Karl och Anton sprang sträcka 3 och det var Alexander som var först in.
  Många H16 killar var dom i Attunda laget….
  Det var jättekul att få vara med på plats i Marieannelund och heja fram H16 killarna och de övriga lagen också förstås.

  • tack Monica. Nu har jag rättat till historien… Var nog lite trött igår… 🙂


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 • Mest klickade

  • Inget
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Gör sällskap med 7 andra följare

 • Blog Stats

  • 25 482 träffar
 • Kontakt